Een efficiënte oplossing voor stadslogistiek

Horeca-ondernemers hebben elke ochtend verse producten nodig van meerdere leveranciers, waardoor er onnodig veel vervoersbewegingen zijn binnen de stad.

17 January 2022 by hollandpartners

De vrachtwagens waarmee deze producten worden geleverd, zorgen voor te veel uitstoot en er is vaak sprake van een vervuilende dieselaggregaat voor het koelsysteem. De vrachtwagens zullen ook niet meer welkom zijn in de binnenstad, aangezien er rekening gehouden moet worden met het instellen van milieuzones. Er is hierdoor meer behoefte aan duurzamere opties binnen de stadslogistiek.

Hubbel heeft hiervoor een ‘last-mile’ project gestart waarbij de gehele logistieke versketen richting de horecaondernemers efficiënt wordt samengevoegd en volledig wordt gemonitord. Het doel van Hubbel is een nieuw product en een nieuwe dienst te ontwikkelen, waardoor het mogelijk wordt om bestellingen te bundelen en emissieloos te distribueren. Hierbij wordt er gedacht aan onder andere verbetering van de koeling en bundelingen voorspellen en automatiseren via logistieke software. Hubbel zorgt ook voor een opslagruimte aan de rand van de stad. Hiermee ontstaat de mogelijkheid voor vrachtwagens om producten af te leveren, zodat deze vervolgens met elektrische voertuigen in de stad afgeleverd kunnen worden bij de Horeca-ondernemers.  Dit veelbelovende project heeft geleid tot een succesvolle subsidietoekenning met ondersteuning van Holland Partners.

DutchEnglish