Johan Cruyff Foundation strijdt met EU steun voor gelijkheid op straat

De Johan Cruyff Foundation focust zich op kwetsbare kinderen over de gehele wereld en steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen met een beperking.

1 February 2022 by hollandpartners

Cruyff Foundation Nederland en Cruyff Foundation Spanje starten, in samenwerking met IFK Gotenberg en de Universiteit van Utrecht, een gezamenlijk project om door middel van straatsporten de gendergelijkheid tussen jongens en meisjes te vergroten in Zweden, Spanje en Nederland. De genderongelijkheid begint al binnen de jeugd, vooral binnen de informele sportsector. Meisjes maken minder gebruik van de sportfaciliteiten in de wijk, wat vervolgens leidt tot minder betrokkenheid bij sport en sportorganisaties. Binnen Nederland wordt de informele sportsector gedomineerd door maar liefst 80% jongens ten opzichte van 20% meisjes. Zweden en Spanje stijgen hier nog meer boven uit met 93% ten opzichte van 7%. De Johan Cruyff Foundation neemt haar verantwoordelijkheid serieus door de genderongelijkheid op vroege leeftijd tegen te gaan.

Het veelbelovende project wordt gefinancierd door het Europese subsidieprogramma Erasmus+. Holland Partners heeft de succesvolle subsidieaanvraag ondersteunt voor de Johan Cruyff Foundation.

DutchEnglish